Scooter rijden is natuurlijk ontzettend leuk, maar het kan ook een nadeel hebben: dat automobilisten je al snel over het hoofd zien. Je rijdt namelijk net iets harder dan een fietser, waardoor een automobilist soms net niet genoeg kijkt. Als scooterrijder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat iemand je wellicht niet ziet. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Wanneer je een ongeluk met de scooter hebt gehad en het de fout van een ander is, is het belangrijk om een letselschade advocaat in te huren indien je verwondingen hebt opgelopen.

Waarom is een letselschade advocaat zo belangrijk?

Een letselschade advocaat is zeer belangrijk indien je verwondingen hebt opgelopen. In dat geval heb je namelijk niet alleen kosten aan de reparatie van de scooter, maar bijvoorbeeld ook ziekenhuiskosten. Mogelijk kan je enige tijd niet werken en er zijn ook mensen die blijvend arbeidsongeschikt raken. Ook kun je te maken krijgen met psychische klachten. Wat als jij bijvoorbeeld de scooter niet meer op durft te stappen na het ongeluk? Een letselschade advocaat brengt goed in kaart hoe hoog de schade bedraagt die jij hebt opgelopen. Die schade wordt vervolgens op de tegenpartij verhaald.

Kies voor een advocaat met ervaring

Belangrijk is om voor een letselschade advocaat met ervaring te kiezen. Ga dus goed na of de advocaat vergelijkbare zaken met succes heeft afgerond. De gemiddelde letselschade advocaat weet prima met dit soort zaken om te gaan. Iedere advocaat heeft echter weer zijn eigen specialismen. Wanneer je het niet eens bent met wat je advocaat zegt, kun je ook altijd een second opinion aanvragen bij een andere advocaat. Dat kan bijvoorbeeld verstandig zijn wanneer je advocaat in jouw ogen een te laag bedrag wil eisen van de tegenpartij.

Het repareren van de scooter

Wellicht dat je toch weer graag de scooter opstapt. Als je een flinke botsing hebt gehad, zal je scooter echter ook een en ander mankeren. Belangrijk is dat je na het ongeluk foto’s maakt van de scooter. Zo kan de schade vergoed worden door de verzekeraar. Wanneer het ongeluk door een ander is veroorzaakt, zal de verzekeraar van die ander de kosten vergoeden.

Pin It on Pinterest