Misschien heb je wel eens je auto of scooter naar de sloop moeten brengen, maar wat gaat er aan vooraf? Wanneer is een auto nou klaar voor de sloop en is er geen hoop meer voor de auto? En wat gebeurt er eigenlijk zodra de auto naar de autosloperij is gebracht?

Wanneer?

Wanneer breng je je auto naar de autosloperij? Je brengt je auto naar de autosloperij als je auto aan het einde van zijn leven is. Ook als de auto simpelweg niet meer te repareren of wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de actuele waarde van de auto. Wanneer dit het geval is breng je deze dus naar de autosloperij, dan krijg je er vaak ook nog een klein zakcentje voor terug. Wanneer de auto er van binnen nog netjes uitziet en deze nog goede banden heeft is de kans dat je een ietwat hoger bedrag kunt krijgen iets hoger. Over het algemeen krijgen mensen een bedrag tussen de €50,- en €125,-, wanneer je bekleding dan dus nog mooi is of wanneer je nette banden hebt kun je een paar tientjes meer krijgen.

Onderdelen

Als je je auto dus weg brengt naar de autosloperij hoop je vaak met een redelijk bedrag terug te keren richting huis. Zoals eerder genoemd krijg je vaak tussen de €50,- en €125,- per auto en wordt er bij een mooie bekleding en goede banden iets meer gegeven. Wat ook een goede hoeveelheid geld bij je op kan brengen zijn waardevolle auto onderdelen. Stel, je hebt een unieke auto of een bijzonder onderdeel dan kunnen ze hier naar kijken. Je kunt ook altijd zelf proberen te onderhandelen. Doe dan wel genoeg research. 

Milieuvriendelijk

Het slopen van de auto wordt alleen bij RDW erkende montagebedrijven/autosloperijen uitgevoerd. Tegenwoordig wordt dit merendeels ook milieuvriendelijk gedaan. Onderdelen worden gerecycled en hergebruikt. Dit is zo’n 98,4% per sloopauto, dit geldt voor onderdelen, maar ook voor het plastic, mineralen, kunststof restmateriaal en nog een aantal andere dingen. Zo vind je gerecycled plastic terug in de bumpers van Renaults en de mineralen kunnen worden teruggevonden in dingen als straatnaamborden.

Pin It on Pinterest