Tweedehands auto’s. De meeste mensen vinden het fijn dat deze auto’s een tweede leven krijgen.  Naast deze reden heb je nog meer voor- en nadelen van zo’n auto kopen. In deze blog kom je veel te weten over zo’n auto. Veel plezier met lezen!  

Voordeel 1 Goedkoop en hogere klasse

In het algemeen is een tweedehands auto goedkoper, omdat het aanschaffen van een nieuwe auto restwaarde heeft (=auto wordt steeds minder waard). Dat is een nadeel voor als je het voertuig wilt verkopen of omruilen.

Voordeel 2 Waar voor je geld

Nog een ander voordeel is dat wanneer een tweedehands auto goedkoop is, je voor hetzelfde budget een auto krijgt die in een hogere klasse zit. Je hebt hierdoor veel meer keuze en geeft dat een soort luxe gevoel.

Nadeel 1: Wensen kun je beter niet hebben

Als je voor een tweedehands auto gaat, zijn er eigenlijk weinig mogelijkheden op de markt, waarin je kunt kiezen uit auto’s. Als je een voorkeurskleur hebt, is de kans groot dat de kleur er niet is of niet naar je wensen is. Ook kunnen de bepaalde uitvoeringen of technische snufjes er niet zijn. Kortom, de keuzes zijn beperkt.

Nadeel 2: Weinig veiligheid bij tweedehands auto’s

Als je de keuze legt bij het aanschaffen van een tweedehands auto, is die vaak minder veilig dan als je een nieuwe auto koopt. Ook zijn ze veel minder zuinig en schoner. Dat is gezien vanuit de binnen- en buitenkant van de auto zelf.

Keuzes maken

Kortom, als je de keuze hebt, kies dan voor een nieuwe auto die je in één keer kan betalen. Je kan geld beter niet lenen en niet leasen voor de aanschaf van een auto. Want dat levert je veel meer kosten op. 

Als je gaat voor een tweedehands auto, dan kan je die auto beter aanschaffen als je weinig geld hebt, maar toch een auto wilt.

Ben je opzoek naar een tweedehandsauto? Het bedrijf Bert Jonk Autoverhuur staat voor je klaar om je verder te helpen! Veel succes met zoeken!

Pin It on Pinterest